Odensehuis Almere

We zijn op zoek naar mensen die willen participeren in het Odensehuis

 

Odensehuis Almere zoekt mensen die bewoners met lichte geheugenproblemen en hun mantelzorgers een warm hart toedragen.

 

Een Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, hun mantelzorgers, familie, vrienden en buurtgenoten. Iedereen is welkom en kan binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, mee te lunchen of om deel te nemen aan een activiteit.

 

Bezoekers van het Odensehuis vormen het uitgangspunt voor alles wat in het huis gebeurt. Zij zijn de primaire ‘eigenaars’ van het Odensehuis Het creëren van een open en uitnodigende sfeer is erg belangrijk, we doen dat door samen met de deelnemers koffie of thee te drinken en oprecht te informeren hoe het met ze gaat, of door bijvoorbeeld samen met de deelnemers de lunch te verzorgen. Ook ondersteun of verzorg je activiteiten als: bewegen, muziek, spelletjes, creatief bezig zijn etc.

 

Als participant draag je samen met de deelnemers een steentje bij aan het verder ontwikkelen en opbouwen van het Odensehuis. De werktijden zijn van 10.00 tot 14.00 u, reken maar op 1 dag per week of per 14 dagen.

 

Is je interesse gewekt, kom gerust eens kijken.

 

Of stuur een berichtje naar 06 43443577 of een email naar ekaas@deschoor.nl 

 

 

Ons team

Ik ben Yuchang Li, het is een eer voor mij dat ik als vrijwilliger van het eerste uur betrokken ben bij het Odensehuis Almere. Ik kan goed met mensen communiceren en ben zorgzaam. Ik ondersteun de realisatie en doorontwikkeling van het Odensehuis vanuit mijn projectwerkervaring.

 

Het is belangrijk dat we een comfortabele ontmoetingsplaats hebben voor mensen met dementie en hun familie om zich gesteund en sociaal verenigd te voelen. Ik draag daar graag aan bij als gastvrouw en in de communicatie via social media, zoals onze facebook-pagina. 

 

Binnenkort... stellen ook de andere vrijwilligers zich voor!

 

daarnaast ook actief

 

Elma Kaas, coördinator 

Ellis de Bruine, lid van de regiegroep vanuit De Schoor

Bas Bonhof, lid van de regiegroep vanuit Zorggroep Almere

Magda van der Wees, lid van de regiegroep vanuit VMCA 

Hetty Welschen, lid van de regiegroep als onafhankelijk adviseur

Privacyverklaring Ontmoet ons op:
Odensehuis Almere maakt deel uit van De Schoor, Welzijn in Almere